Mijn kinderjaren en het grootste deel van mijn leven bracht ik door in het schilderachtige Grave. Sinds 2010 woon ik in Cuijk maar het hele Land van Cuijk is me lief.

Na mijn eindexamen HAVO volgde ik ongeveer drie en een half jaar de lerarenopleiding handvaardigheid en tekenen (dat was voor een MO akte) ik wilde vooral graag tekenen en schilderen, de kunstacademie was taboe ondanks het advies van de tekendocente. Mijn vader vooral, had zorgen over wat daar allemaal kon gebeuren. Ironisch genoeg werd deze opleiding later ondergebracht op de kunstacademie! In het verleden maakte ik veel pentekeningen, o.a. van oud Grave, daarna ben ik me meer gaan toeleggen op aquarelleren en later ook in olieverf en acrylverf gaan werken.
Ook heb ik nog enige tijd les gegeven aan volwassenen maar tijdgebrek noopte me hiermee te stoppen toen ik een parttime baan nam om financieel niet afhankelijk te zijn van regelingen. Ik had de resterende tijd nodig om zelf te kunnen schilderen.

Meer over mijn schilderen:

Over het algemeen kenmerken mijn schilderijen zich door het gebruik van wat warmere kleuren maar niets ligt vast.
Ik maak zowel olie-als acryl en aquarelschilderingen. In het eerste geval breng ik de verf soms wat dik aan, ook wel met het paletmes. Sterke kleuren, schaduwwerking door de structuren in de verf, contrasten, het wisselt naar gelang het doel en onderwerp. Mijn olie/acrylschilderijen kan men soms het best van een klein afstandje bekijken, ze zijn ook meestal wat groter dan de aquarellen.
Ik streef niet per se naar een boodschap, wel vind ik het uiteraard fijn dat mijn schilderijen bijdragen aan een goede stemming bij degenen die er naar kijken of dat ze iemand op een andere manier kunnen boeien.

Vaak zoek ik naar een evenwicht tussen compositie en kleur. Mijn stemming weegt ook uiteraard mee, zoals muziek me ook beïnvloeden kan.
Mijn onderwerpen kies ik meestal net hoe het uit komt, als mijn oog ergens op valt door een bepaalde kleurstelling of lichtval kan dat een aanleiding zijn, evenals een fotootje uit de krant. Vaak haal ik inspiratie uit de plukweitjes die her en der aanwezig zijn. Af en toe word ik hebberig van de vele bloemen (en ik niet alleen). Het landschap langs de Maas boeit ook altijd, wisselend met weer en seizoenen, altijd is er wel iets moois of interessants te ontdekken, richting Oeffelt, Boxmeer en de andere kant op richting Grave, Ravenstein en verder, alles heeft zijn charme. Ook uit andere delen van Nederland kan men natuurlijk voldoende inspiratie halen.
Als ik de indruk heb dat ik aan de wens van iemand kan voldoen maak ik ook wat in opdracht.